Sunday, 2 March 2014

update !sekian lamaa :)

Assalamualaikum reader! 
(2 mac 2014)
lama sgt dah nie tak menulis di blog..
hope blogger2 semua sihat okay :)
Okay,sebenarnya taktahu nak tulis story apa,sebab tak ada apa yg nak dikongsikan..
cumaa..
tahun 2014 nie fokus dengan kerja,tak ada masa nak main2 lagi dah..
hope ada rezeki nak sambung belajar semulaa..
Insyaallah :)
hari nie, 11 month aku dgn dia (En.Eddie)
hope 1 anniversary nanti nak buat surprise for him..
tak tahu nak buat apa..any idea???
hahaha okay2 nanti akan aku update gambar2 kami berdua.
dan akan update lagi if ada cita2 best tuk dikongsikan..
bye2 blogger ,i love u mucho 
Lots Of Love <3

Thursday, 24 October 2013

Update Again !!

 Assalamualaikum readers..

okay step satu buang habuk2 pada blog nie,HAHA sbbnya dah lama tak buka dan tak update.
Selalu on9 kai Hp je,now baru ada masa on9 kai lappy nie..
Almaklumlah,,dunia dah canggih,g mana2 je semunya memerlukan Internet kan..
okay enough bout this..
 
now,start the story..
mana menghilang??
haa,,agak busy sikit dengan duniawi..
Hehehe..
sekarang nie tgh membilang hari utk KONVOKESYEN yg ke 12.
hope dpt konvo la..
selama 2 tahun berkhidmat di IKN,harap2 berbaloii laa
Semua preparation tuk konvo dh sedia dah..
masa tuk pergi amik sijil je..hahah
ibu ayah n adik brdik semuanya nk dtg..tapi yg lebih bersemangat sekali,
aku konvo sekali dengan dia..
wah wah wah ! 
excited nya...
xsabar nak jumpa dia.dah berbulan2 tak jumpa..
sambil2 tu boleh jumpa family dia jugak..
mula2 mulut kata okay,tapi tengok depan2 ,
confem bibir aku bergam,,tak leh kata apa dpn family dia nanti..
hahah nervous kot..1st kan..
 
kruk krak kruk krak ..
alahai,perut buat hal pulak...
Laparrrr !
okay kejap2 
Alhamdulillah this month aku dah 7 bulan dgn dia..
cepatnya masa berlalu..

hope cinta nie cinta terakhir buat kami berdua..
Aminnn ..
okay lah stop sampai sini je..
muaaaahhh2 blogger..

Wednesday, 21 August 2013

hyep..
Assalamualaikum..
23/8/2013
alhamdulillah diberi kesihatan dlm keadaan sihat..
Apa yg kita lakukan didunia ini semuanya kerana-Nya..
Amin..

So,today aku excited tengok kawan2 aku ramai yg
dah Tunang..Argghh! 
geram weyhh..
but Its'okay lahh,dah jodoh korang sampai awal kan..
angan2 mmg lah nak..tapi semuanya dlm Perancangan..
Nak pergi ke arah tu besar Tanggungjawab,,
macam2 dugaan kena lalui..
So,apa yang penting benda yg kita rancang Insyaallah akan jadi kenyataan..
Amin..
Tak kisah lah orang nak kata tunang or kahwin awal..
Janji kita tak buat Maksiat kan..
benda yang baik kita kena cepatkan..


Apa yang ada dlm kepala aku nak setting semua yang dirancang..
Moga2 Allah permudahkan segala urusan kami berdua..
Lepas nie hubby n aku kena kerja keras lah dah nak hidup berdua kan..
Apa2 pun kena banya sabar dan doa lah..

herm...okay..
stop sampai sini jela..
nak je tulis lagi pjg..
lenguh dah jari2 aku nie..
hahaha ari nie aku update sorang2..selalu ada pengacau n menyibuk baca apa yg aku tulis..
HAHA Miss You Mas..<33

Lots Of Love  <3

Friday, 5 July 2013

All about Him

Assalamualikum..
Hai readers..what's up ??
today nak share about him and bla bla bla..

Okay,today relay aku dengan dia dah 3 bulan,
Alhamdulillah semuanya okay setakat ini..
Walaupun berjauhan dan susah nak jumpa tapi kami 
tetap akan ingat2 sesama sndiri..
Bak kata hubby 48 jam ingat sayang

Haha ,,yang aku nak gelak sangat nie,ntah mcm mana aku bleh sangkut dengan dia..
why ?
aku cuma anggap dia abang2 je then mber pada bf kawan aku..
so bila member aku nie g nge-date aku ada n dia pun ada..
mula2 dia yang Whatsapp aku dulu..
aku pun balas jelaa..
but now aku leh sangkut kat dia..
then baru aku tahu dia dah syok kat aku lama dah..
its okay lah sayang,,now aku kau punya...
Kau banyak ubahkan aku..
Banyak sangat2 Bie..Thank sgt sebab ubah syg kearah kebaikan,
Nie baru namanya Bakal Imam aku..
 
 Walaupun waktu p'kenalan kita dulu banyak dugaan,tapi kita hadapi dengan sabar..
dan waktu p'kenalan kita terlalu singkat tak semestinya akan berakhir bgitu je kan..
Kita sama2 usaha sampai 
Hubungan Ini Berakhir Hingga Ke Alam Perkahwinan..
Amin..
 
Em okay lah..
Thank sebab baca blog ida..
Love You Bie<3
 
Lots Of Love <3

Wednesday, 22 May 2013

Stress

heyy Update Update Update ..
lama gila tak update blog nie..tak lama sgt lah.
Now ,aku takde story apa2 pun,,cuma now aku busy dengan final..
macam2 jadi bila last sem..
ada yang bergaduh ada yang demam
k benda tu semua aku tak leh nak demand laa..
kadang bila duk sesaje ,rasa stress , frust n tension..
macam2 jadi..semua masalah datang bertimbun2..
but aku still tabah dan sabar,sampai sometimes aku nak menagis jugak la...


After this ,aku taknak dah sambung study,sebab 1 bebanan yang aku tak sanggup alami dah..
lebih baik aku duduk kedai menunggu orang drpd aku serabut kepala dgn design bagai...
apa2 pun aku kena siap kan final aku..
pastu aku boleh hoooreyyy!  
sikit je lagi, tak sampai bape minggu je..
ehhh ~~

erm,chilex ida,,dont emo-2 sangatlah
semua masalah boleh selesai..
okay laa chaw dulu ..

Daaa <3

Lots Of Love <3

Friday, 3 May 2013

 
Hyep readers ! 
Assalammualaikum ..
3 Mei 2013 
 
1stly ,aku tak ada story yang menarik,cuma nak story kisah aku je..
Cukup sebulan relay aku dengan dia..rasa kejap sangat .
Lagi dua bulan aku dah nak abis study,after final nanti aku dah nak kena balik Perak..
Sumpah aku sedih gila nak tinggalkan dia,mungkin aku nampak ego depan orang,
tapi aku kalah bila aku duduk sesorang..
aku tak tahu lepas habis nie,boleh jumpa lagi or tak ?
aku nak selalu ada dengan dia..aku nak hari2 tengok muka dia..
dulu memang aku memilih ,pandang paras rupa ,but now
semua tu tak perlu bagi aku...cukup orang tu sayang aku,cinta aku dan sanggup berkorban demi aku..
 
Insha Allah ,habis je belajar if jodoh aku dengan dia kuat ,aku nak suruh dia masuk minang aku,
walau pun aku muda lagi ,tapi tak semestinya minang tu terus kahwin kan..
Semua tu kuasa Allah ,aku hanya merancang dia lah yang menentukan masa depan aku..
Aku nak sangat dia lelaki terakhir dalam hidup aku, aku penat menunggu cinta  5tahun yang takde kata putus apa2..

Habis belajar nie ,macam biasa lah aku terus amik alih perniagaan ayah..
then dia akan terus cari kerja sementara aku dengan dia nak Konvo..
Insha Allah jugak kalau ada rezeki aku sambung belajar lagi,HAHA itupun kalau hubby aku bagi..
kalau boleh aku nak kerja sekali dengan dia.emm
but it's okay laa 
siapa kata tak boleh bercinta jarak jauh..
kalau dua2 jujur boleh je kan,kan..
Ehee ~~
Doakan hubungan aku dengan dia kekal selama2 nya..
Muuuuahhh !
I do not want to lose you and I will love you till the end of life.
 You're the last man in my life.





Lot Of Love <3

Tuesday, 23 April 2013

Assalammualaikum..
Hey Reader 
23/4/2013

Today,takde story apa2 pun..
cuma nak share sikit bout new relay aku yang nak masuk 2 week..
rasa kejap je masa kan..
Aku pun tak tahu nak cakap apa..
I Will Love Him Forever and him is also the last one for me
okay aku nak start bout hubungan kawan2 aku yang agak sweet jugak lah .
hahahah ~~


 this my Lovely Sis..
Aku sayang dia..dia je yang faham aku.
Moga kamu bahagia dengan Bha okay..
aku support kamu dari belakang..
sape pun pilihan kamu..aku okay je..
hahahaha ~~

  wey dyla..
kau dah pandai dah skrang kan ?
dulu alergik nak mampus coupl2 nie..
sekarang bukan main lagi kau..
Baru kau tahu hidup couple nie susah ke senang..
apa2 pun aku doakan kau always bahagia dengan hasrul okay .
Jyeahh !
  hah! kau jemah jangan nak main2 dah sekarang.
still je ngan hafiz nie .
dia sayang kau kot..
korang tu dah sesuai sangat ,kalau tak takde lah kau trima dia balik kan
tak kisah lah lepas habis IKN nie duk jauh pun takpe..
kalau jodoh korang kuat tak kemana..
hahaha kahwin jgn lupa ajak aku
tambah2 hafiz tu ..rumah dah dekat dah dgn aku..
hehehe ~~
  hehh ! ni sorang lagi busyukk aku,,
walau pun kau ada Mizi,tapi aku tau hati kau dekat Si shamin nie..
aku tak kisah laa mana satu pilihan kau..
janji , man can make you happy .
boleh jaga kau dan anak2 kau nanti ..
Aku sayang kau busyukk ..
Kita susah senang sama2 k..Muaaaah !

 ohh okay laa..takde apa nak story lagi..
kalau ada cite panas aku merepek lagi di Blog nie okay..
dah lama tak update sbnarnya..takde masa...
Kerja aku banyak di facebook je .heheh 
okay laa chau dlu..


Lots of love<3