Thursday, 24 October 2013

Update Again !!

 Assalamualaikum readers..

okay step satu buang habuk2 pada blog nie,HAHA sbbnya dah lama tak buka dan tak update.
Selalu on9 kai Hp je,now baru ada masa on9 kai lappy nie..
Almaklumlah,,dunia dah canggih,g mana2 je semunya memerlukan Internet kan..
okay enough bout this..
 
now,start the story..
mana menghilang??
haa,,agak busy sikit dengan duniawi..
Hehehe..
sekarang nie tgh membilang hari utk KONVOKESYEN yg ke 12.
hope dpt konvo la..
selama 2 tahun berkhidmat di IKN,harap2 berbaloii laa
Semua preparation tuk konvo dh sedia dah..
masa tuk pergi amik sijil je..hahah
ibu ayah n adik brdik semuanya nk dtg..tapi yg lebih bersemangat sekali,
aku konvo sekali dengan dia..
wah wah wah ! 
excited nya...
xsabar nak jumpa dia.dah berbulan2 tak jumpa..
sambil2 tu boleh jumpa family dia jugak..
mula2 mulut kata okay,tapi tengok depan2 ,
confem bibir aku bergam,,tak leh kata apa dpn family dia nanti..
hahah nervous kot..1st kan..
 
kruk krak kruk krak ..
alahai,perut buat hal pulak...
Laparrrr !
okay kejap2 
Alhamdulillah this month aku dah 7 bulan dgn dia..
cepatnya masa berlalu..

hope cinta nie cinta terakhir buat kami berdua..
Aminnn ..
okay lah stop sampai sini je..
muaaaahhh2 blogger..

Wednesday, 21 August 2013

hyep..
Assalamualaikum..
23/8/2013
alhamdulillah diberi kesihatan dlm keadaan sihat..
Apa yg kita lakukan didunia ini semuanya kerana-Nya..
Amin..

So,today aku excited tengok kawan2 aku ramai yg
dah Tunang..Argghh! 
geram weyhh..
but Its'okay lahh,dah jodoh korang sampai awal kan..
angan2 mmg lah nak..tapi semuanya dlm Perancangan..
Nak pergi ke arah tu besar Tanggungjawab,,
macam2 dugaan kena lalui..
So,apa yang penting benda yg kita rancang Insyaallah akan jadi kenyataan..
Amin..
Tak kisah lah orang nak kata tunang or kahwin awal..
Janji kita tak buat Maksiat kan..
benda yang baik kita kena cepatkan..


Apa yang ada dlm kepala aku nak setting semua yang dirancang..
Moga2 Allah permudahkan segala urusan kami berdua..
Lepas nie hubby n aku kena kerja keras lah dah nak hidup berdua kan..
Apa2 pun kena banya sabar dan doa lah..

herm...okay..
stop sampai sini jela..
nak je tulis lagi pjg..
lenguh dah jari2 aku nie..
hahaha ari nie aku update sorang2..selalu ada pengacau n menyibuk baca apa yg aku tulis..
HAHA Miss You Mas..<33

Lots Of Love  <3

Friday, 5 July 2013

All about Him

Assalamualikum..
Hai readers..what's up ??
today nak share about him and bla bla bla..

Okay,today relay aku dengan dia dah 3 bulan,
Alhamdulillah semuanya okay setakat ini..
Walaupun berjauhan dan susah nak jumpa tapi kami 
tetap akan ingat2 sesama sndiri..
Bak kata hubby 48 jam ingat sayang

Haha ,,yang aku nak gelak sangat nie,ntah mcm mana aku bleh sangkut dengan dia..
why ?
aku cuma anggap dia abang2 je then mber pada bf kawan aku..
so bila member aku nie g nge-date aku ada n dia pun ada..
mula2 dia yang Whatsapp aku dulu..
aku pun balas jelaa..
but now aku leh sangkut kat dia..
then baru aku tahu dia dah syok kat aku lama dah..
its okay lah sayang,,now aku kau punya...
Kau banyak ubahkan aku..
Banyak sangat2 Bie..Thank sgt sebab ubah syg kearah kebaikan,
Nie baru namanya Bakal Imam aku..
 
 Walaupun waktu p'kenalan kita dulu banyak dugaan,tapi kita hadapi dengan sabar..
dan waktu p'kenalan kita terlalu singkat tak semestinya akan berakhir bgitu je kan..
Kita sama2 usaha sampai 
Hubungan Ini Berakhir Hingga Ke Alam Perkahwinan..
Amin..
 
Em okay lah..
Thank sebab baca blog ida..
Love You Bie<3
 
Lots Of Love <3

Wednesday, 22 May 2013

Stress

heyy Update Update Update ..
lama gila tak update blog nie..tak lama sgt lah.
Now ,aku takde story apa2 pun,,cuma now aku busy dengan final..
macam2 jadi bila last sem..
ada yang bergaduh ada yang demam
k benda tu semua aku tak leh nak demand laa..
kadang bila duk sesaje ,rasa stress , frust n tension..
macam2 jadi..semua masalah datang bertimbun2..
but aku still tabah dan sabar,sampai sometimes aku nak menagis jugak la...


After this ,aku taknak dah sambung study,sebab 1 bebanan yang aku tak sanggup alami dah..
lebih baik aku duduk kedai menunggu orang drpd aku serabut kepala dgn design bagai...
apa2 pun aku kena siap kan final aku..
pastu aku boleh hoooreyyy!  
sikit je lagi, tak sampai bape minggu je..
ehhh ~~

erm,chilex ida,,dont emo-2 sangatlah
semua masalah boleh selesai..
okay laa chaw dulu ..

Daaa <3

Lots Of Love <3

Friday, 3 May 2013

 
Hyep readers ! 
Assalammualaikum ..
3 Mei 2013 
 
1stly ,aku tak ada story yang menarik,cuma nak story kisah aku je..
Cukup sebulan relay aku dengan dia..rasa kejap sangat .
Lagi dua bulan aku dah nak abis study,after final nanti aku dah nak kena balik Perak..
Sumpah aku sedih gila nak tinggalkan dia,mungkin aku nampak ego depan orang,
tapi aku kalah bila aku duduk sesorang..
aku tak tahu lepas habis nie,boleh jumpa lagi or tak ?
aku nak selalu ada dengan dia..aku nak hari2 tengok muka dia..
dulu memang aku memilih ,pandang paras rupa ,but now
semua tu tak perlu bagi aku...cukup orang tu sayang aku,cinta aku dan sanggup berkorban demi aku..
 
Insha Allah ,habis je belajar if jodoh aku dengan dia kuat ,aku nak suruh dia masuk minang aku,
walau pun aku muda lagi ,tapi tak semestinya minang tu terus kahwin kan..
Semua tu kuasa Allah ,aku hanya merancang dia lah yang menentukan masa depan aku..
Aku nak sangat dia lelaki terakhir dalam hidup aku, aku penat menunggu cinta  5tahun yang takde kata putus apa2..

Habis belajar nie ,macam biasa lah aku terus amik alih perniagaan ayah..
then dia akan terus cari kerja sementara aku dengan dia nak Konvo..
Insha Allah jugak kalau ada rezeki aku sambung belajar lagi,HAHA itupun kalau hubby aku bagi..
kalau boleh aku nak kerja sekali dengan dia.emm
but it's okay laa 
siapa kata tak boleh bercinta jarak jauh..
kalau dua2 jujur boleh je kan,kan..
Ehee ~~
Doakan hubungan aku dengan dia kekal selama2 nya..
Muuuuahhh !
I do not want to lose you and I will love you till the end of life.
 You're the last man in my life.





Lot Of Love <3

Tuesday, 23 April 2013

Assalammualaikum..
Hey Reader 
23/4/2013

Today,takde story apa2 pun..
cuma nak share sikit bout new relay aku yang nak masuk 2 week..
rasa kejap je masa kan..
Aku pun tak tahu nak cakap apa..
I Will Love Him Forever and him is also the last one for me
okay aku nak start bout hubungan kawan2 aku yang agak sweet jugak lah .
hahahah ~~


 this my Lovely Sis..
Aku sayang dia..dia je yang faham aku.
Moga kamu bahagia dengan Bha okay..
aku support kamu dari belakang..
sape pun pilihan kamu..aku okay je..
hahahaha ~~

  wey dyla..
kau dah pandai dah skrang kan ?
dulu alergik nak mampus coupl2 nie..
sekarang bukan main lagi kau..
Baru kau tahu hidup couple nie susah ke senang..
apa2 pun aku doakan kau always bahagia dengan hasrul okay .
Jyeahh !
  hah! kau jemah jangan nak main2 dah sekarang.
still je ngan hafiz nie .
dia sayang kau kot..
korang tu dah sesuai sangat ,kalau tak takde lah kau trima dia balik kan
tak kisah lah lepas habis IKN nie duk jauh pun takpe..
kalau jodoh korang kuat tak kemana..
hahaha kahwin jgn lupa ajak aku
tambah2 hafiz tu ..rumah dah dekat dah dgn aku..
hehehe ~~
  hehh ! ni sorang lagi busyukk aku,,
walau pun kau ada Mizi,tapi aku tau hati kau dekat Si shamin nie..
aku tak kisah laa mana satu pilihan kau..
janji , man can make you happy .
boleh jaga kau dan anak2 kau nanti ..
Aku sayang kau busyukk ..
Kita susah senang sama2 k..Muaaaah !

 ohh okay laa..takde apa nak story lagi..
kalau ada cite panas aku merepek lagi di Blog nie okay..
dah lama tak update sbnarnya..takde masa...
Kerja aku banyak di facebook je .heheh 
okay laa chau dlu..


Lots of love<3 


Monday, 25 March 2013

Bakal Calon Suami

 Hai Assalamualaikum ..
25/3/2103
nak share sikit pada yang tak kahwin lagi tu kan ,termasuklah aku .
eheheh ~ ~
Kita kalau nak cari calon mesti yang banyak duit ,betul tak?
tapi setakat duit banyak tak BAHAGIA tak guna juga .
 you all bacalah bawah nie okay .

  • Pilih yang baik dan beragama
    Agama tersangat penting kerana ia mendidik kita untuk menjadi insan yang lebih baik. Kalau takde agama, takdalah pegangan dalam hidup, kan? Nak didik anak bini pun susah. Lelaki yang beragama ni bukan sahaja boleh memimpin dirinya sendiri, tetapi dia juga boleh menjadi pemimpin yang baik kepada isteri dan anak-anaknya. Jadi sebelum melihat kriteria-kriteria lain, lihatlah dulu pegangan agamanya,lihat boleh tak si dia membimbing kita ke jalan yang betul kelak.
  • Cari yang sabar dan penyayang
    Semasa tengah berdating, mungkin korang dah boleh nilai perangai teman lelaki korang kan? Penyabar ke atau pemarah? Cuba uji misalnya berpura-pura buat benda yang dia tak suka ke, masa tu la nak tengok dia melenting ke tak. Kalau dia marah faham-faham la mungkin si dia ni panas baran.
  • Jangan nilai pada rupa  ‘Don’t judge a book by it’s cover’. Jgn nilai dari luaran shj . Sebab kecantikan luaran ni sementara shj. Mungkin rupa si dia ni macam rupa orang pecah rumah, tapi mungkin hatinya baik.
    Kalau muka tu hensem macam Tom Cruise, tapi perangai tak senonoh, nak buat apa, kan? Ingatlah nanti kalau kita dah tua, muka kedut pun sama-sama kedut.
  • Hormat orang tua
    Sememangnya kita nak calon suami yang bukan saja taat pada mak ayah dia sahaja, tapi juga hormat pada orang tua kita, kan? Jadi, kalau si dia datang ke rumah, perhatikanlah tingkah laku dia pada mak bapak kita pula. Dia hormat ke atau kurang ajar, lihat bagaimana cara dia mengambil hati mak & ayah kita.
  • Cari yang boleh mendengar dan mendidik
    Penting ni sebab kalau kita ada masalah, ada jugak insan yang sudi mendengar luahan hati kita. Bukan tu sahaja, kalau ada benda yang kita tak tahu, si dia juga boleh mendidik kita khususnya dalam bab-bab agama selepas kahwin.
  • Lihat pada keluarga dia
    Ini biasanya dipraktikkan masa zaman mak ayah kita dulu. Masa nak cari jodoh untuk anak-anak diorang, mereka akan ‘melihat’ pada keluarga si lelaki dulu. Kalau semuanya baik-baik sahaja, dapatlah green light. Seperti kata pepatah “ke mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi”. Mak Ayah kitalah juga yang membentuk kita untuk jadi insan yang berguna atau tak satu hari nanti. Tapi ada jugak yang mak bapak kurang baik tapi dapat anak yang baik. Jadi nilailah betul-betul sebelum membuat keputusan untuk memilih calon suami.
  • Pilih yang (ikhlas) sayang kat kita
    Maksudnya pilih lelaki yang betul-betul sayang pada kita. Jangan pula pilih lelaki yang kita sayang tapi si dia pulak buat endah tak endah sahaja dekat kita. Ada jugak situasi di mana si lelaki ni berpura-pura sayang dekat si gadis kerana hanya nak main-mainkan dia. Jadi, kalau anda di dalam situasi di mana anda perlu pilih di antara lelaki yang anda sayang dan lelaki yang sayang pada anda. Sebaik-baiknya pilihlah pilihan lelaki yang sayang pada anda.


    Now ,macama mana ?
    dah ada calon Suami yang macam dekat atas nie .
    Hehehe ..

    Lots Of Love <3

Sunday, 17 March 2013

17/3/2013

Assalamualaikum .
Hyep Reader .
Lama tak merepek kat dalam blog nie .
alahai agak sibuk sikit minggu nie .
maklumlah last sem nie macam-2 nak kena buat .
okay ,tarikh dekat atas tu semestinya laa 
tarikh besday aku .
hahahaha ..
 
Thank you sangat-2 yang wish besday aku .
tak kira laa yang cakap depan-2,text ,call or fesbuk ..
korang doakan yang terbaik untuk aku .Amin Amin Amin ..
aku pun doakan korang jugak ..
 tak dapat banyak hadiah pun ,sebab dah tua kan .
ahahaha .

thank ika bagi aku benda nie ..siap ada nama aku lagi .
so sweeet   ! terharu sentap semunya ada ..


Okay ,tarikh yg sama jugak ,
adalah tarikh penutup sukan tahun 2013 .
best sangat2 .
 nie sem 6 punya tema 
Bawang putih bawang merah 

 amboii ,sakan aku menari ..
  nenek kebayan .hahahah
 petang-2 tengok sukaneka ..

 okay nie semuanya 16/3/2013 .

malam penutup .lebih meriah lagi
 sebabnya ada video sem masing-2

 makan ,makan, makan ,
  staf memang sempoii laa .
awe mu memey smart laa .
  me wif huda 
Ali baba ..
  idan jadi sultan sulu .
hahaha ,duk dalam troli .
yey !! kami menang ,jgn jeles !

okaylah .mata sudah mengatuk deh ..
Gudnite ..

Lot Of Love <3

Monday, 4 March 2013

Baju Raya ,Jom Tengok !


Assalamualikum .
Hye-2 semua .
haa nie nak tanya nie dah tau ke nak pakai apa masa Raya ?
ehee ~ 
tau raya lambat lagi kan .tapi kena buat persiapan dari sekarang takut tukang jahit dah 
tak ambil nanti .dah tak berbaju time raya ye .hehe 
Selalunya kalau raya mesti kita pakai baju kurung betul tak ,
tahun nie kita tukar sikit koleksi dalam almari tu ..
asyik baju kurung je kan ,kita ubah sikit ke design lain pulak .

Kalau rasa tahun nie nak lain dari yang lain sikit meh kita tengok 
Baju Raya 2013 ~~
 





 haaa , macam mana ?
jum laa kita cuba ye .utk tempahan sila layari 


Lot Of Love <3

Thursday, 28 February 2013

Happy Birthday Mas !


Assalamualaikum Reader .
what's up ? me ? 
sentiasa sihat .Alhamdulillah .
1/3/2013
Besday My Bushuk Mas .

~ Happy Bornday Sayang .
~Sweet 20 Years Old.
~ May God Bless You .
~ Moga sentiasa bahagia bersama Mizi .
Hehe ~~
Aku Sayang Kau Bushuk .
love very much and is always there for good and the bad !

Now ,baru settle celebrate besday dia .takde kek pun yew ,dah tua .
wakakaka ~~
yang ada air water colour + kopi 
dan calit muka kau dgn water colur .
hahahah .okay laa tu takde telur n tepung .


  dah macam askar dah kau mas .
haha aku sekali kena ,sebab bulan sama .
pasn nie turn ak laa plak .adeiisss !
 Apa-2 Pun Selamat Hari Tua .
     


Lot Of Love <3

Saturday, 23 February 2013

Hang Out

 Hye Sayang-2 ku semua .
23/2/2013
keluar dengan my bushuk ~Mas ~
jejalan keluar ke Klcc .
nak cari kasut tuk function kami .
Now ,nak share sikit gambar-2 kami melaram tadi .

 hye awak .
panggil saya ke ? cewah acah-2 je kau ye ida .
btw saya tak popular macam uolss .

  hehehe .
sebenarnya nak tunjuk cincin ,tapi tak nampak laa 
 candid jew .
ngah usha orang time nie .
sebab ada anak omputih tu shomel sangat .
nak jugak macam tu ~~
  sorry lah terpakai spek plak ,sebab panas sangat kut .
kua jew dari menara tu ,
bapak aihhh berair mata .

  hok alohhh! yang nie pun tak lepas dari nak melaram jugak .
mesti laaa nyah oiii .
sape yang tak suka bergambar nyedokk ?

 awak tengokk sape tu ha ? usha orang ke ape ..
tamau-2 ye ..

  hehh ! buat muka comel plak dia nie .
hahaha 
maafkan saya kalau saya ter-over ye awak 
kesah pulak aku .aku punya suka laa .-_-

After berganbar kat lua tu .
kami pun masuk dalam pulak ,nak sejukkan badan 
acehhh! sejuk lah sangat ^_-
sambil mata tu <--_-  / -_-->
mencari kedai kasut ,pergi kedai Vincci
Ya Allah punyalah ramai orang sampai bersepah kasut .
tak minat nak usha-2 
rehat starbuck minum-2 sebab dah tak larat nak jalan 
hati sebenarnya hampa sebab tak jumpa kasut yang nak .
otw balik tu lalu lah pulak depan Nose .
baru kat pintu depan dah nampak .
apa lagi test n usha harga 
terus bayar .lagi lama duk situ lagi rambang mata ..



 Jenama:Nose
Saiz : 5
Harga : Rm ---.90

settle semua kat Klcc ,gerak ke Times Square 
nak cari kasut Mas pulak 
sebab Vincci Punya Wedges tak cantekk sgt 
jalan-2 punya jalan masuklah kedai kasut nie kat tingkat 5 baru jumpa yg berkenan
 try punya try ngam-2 ngan kaki dia 
so ,jgn byk kira amik terus
Jenama: Vamp
saiz :7
Harga :Rm--.90
Okaylah penat dah jari nie duk menaip jew 
okaylah yew semua .nak rest nie penat sangat .
bubye sayang!
Lot Of Love <3

Thursday, 21 February 2013

Boleh Lah Kan

 Hyep Elibadi .
Now ,baru siap blog baru .
so touch-up sikit-2 dulu .
ada masa nanti boleh laa isi apa yang patut .
blog dulu mana? eshh !! menyampah betul tengok .
bila upload gambar je ,kejap je ada esok-2 bukak 
harammmm takde pun .

okay now just nak kongsi about me plak .
busy dengan kelas ,yelaa tahun akhirkan .
tup tap tup tap .
dah nak abis belajar .
nak kemana laa pas nie kan ,Inshaallah ada rezeki kerja dulu kot
pas dah ada duit sendiri nak sambung balik study .
kalau kerja pun muda lagi kan .ada peluang belajar -2 laa dulu .
ehehehe . Wish Me Luck .

Okay Lah Sayang-2 semua .
nak buat asigment kejap ..
muaaaaaah !

LOTS OF LOVE <3

Wednesday, 20 February 2013

New Blog

Assalamualaikum .
Finally,terpaksa jugak buat blog baru .
sebabnya blog lama macam dah jem je.
upload pic je mesti hilang .
so,dengan blog baru nie ,In Sha Allah takde apa-2 jadi dah .

Please Follow Me K .
Akan di follow balik .